Климатека 

Здравей, ние сме Климатека – отворена платформа за знание, която има за цел да направи науката за климата достъпна за всички. 

Осъзнаваме, че живеем във време, в което темата за климата става все по-актуална, затова създадохме и Климатека. Искаме да предоставим факти и анализи за климата, климатичните промени и последствията от тях. Така повече хора ще могат да бъдат аргументирана страна в разговора за климата. Ние вярваме, че първата стъпка към отговорно поведение към света, е разбирането на процесите в него, затова искаме да направим знанието достъпно за всички. 

Авторите в Климатека са учени, специалисти в областта на климата, а основната ни цел, е чрез техните знания и аналитични умения да обясним климатичните промени по лесен и разбираем начин.

Мисия

  • Да подобрим информационната среда в България като се превърнем в достоверен източник на информация за климатичните промени. 
  • Да сме мястото, на което хората идват, за да си отговорят на въпросите свързани с климатичните промени и следствията от тях. 
  • Да обясним защо въпросите за климатичните промени ни засягат пряко и защо нашето критично мислене към тях е важно.

Визия: 

Да спомогнем висококачественото съдържание по въпросите за климатичните промени да достигне до максимален брой хора и да ги ангажира.