Подкрепи „Климатека“ в гласуването за „Сайт на годината“!

Климатека е номинирана в конкурса „Сайт на годината“ в категорията „Сайтове на неправителствени организации и сайтове, посветени на конкретна кауза“. 

Подкрепете ни като гласувате до 1 ноември!

Накратко за Климатека

Климатека е създадена през юни 2020 г. с идеята да бъдем информационна платформа за отразяване на климатичните промени, в която да превеждаме науката за климата на достъпен език. Нашите автори са учени, специалисти в областта на климата, а основната ни цел, е чрез техните знания и аналитични умения да обясним климатичните промени по лесен и разбираем начин.

За по-малко от година и половина от създаването си, Климатека има богато съдържание от авторски статии и анализи на различни български учени и експерти в природни, приложни, социални и хуманитарни науки. 

Как се разви climateka.bg?

Освен разширяване на авторския екип, през последните месеци обогатихме и сайта ни. 

  • В секция „Публикации” освен съществуващите секции „Атмосфера“, „Биоразнообразие“, „Земеделие и почви“ „Икономика и енергетика“, „Митове“ и „Природни процеси“ добавихме и нови две поднаправления: „Общество“ и „Метеорология“. 
  • На сайта ни вече може да се открие информация и за нашия авторски екип.
  • Добавихме и нова секция „Медиите за нас“, в която могат да бъдат намерени участия и интервюта на авторите и екипа ни в различни медии.
  • Разработихме и нова секция „Видео“, в която споделяме видеосъдържание и поредицата от лекции ClimАlt, насочена към физическата наука за климата.

Предстоят ни още нови разработки, като амбицията ни е да създадем и нова секция „Ресурсен център“, в която да споделяме оригинални документи, законопроекти и научни изследвания, които да бъдат в помощ на учени, журналист и цялостно на хора, които биха искали да задълбаят малко повече в източника на информация. 

Как да ни подкрепите?

Ако и вие вярвате в нашата кауза, че трябва да подобрим информационната среда в България и за климатичните промени трябва да се пише достоверно и на достъпен език, подкрепете ни в гласуването.Подкрепете ни!Add Бутон

  1. Изберете категория: Сайт на кауза / НПО
  2. Изберете Климатека
  3. Въведете имена и имейл адрес
  4. Потвърдете гласа си на изпратения имейл. 

Ние вярваме, че първата стъпка към отговорното поведение към света, е разбирането на процесите в него, затова искаме да направим знанието достъпно за всички. 

Благодарим ви за подкрепата! 

Екипът на Климатека