ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев, 27 юли 2023 година

Николай Петков от авторския ни екип гостува в “ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев” по ТВ1, където говори за последните климатични аномалии.

Войната на Русия срещу Украйна и цивилизования свят. Moscow Times дава подробности за тайните неофициални преговори между Москва и Вашингтон – лично Путин пречи на намиране на споразумение. Украинското контранастъпление започва нов етап, вероятно е успял пробивът на първата линия на руската отбрана.

Климат: Какво става? Масови метеорологични аномалии и рекорди. В началото на юни глобалната средна температура беше с повече от 1,5°C над средното ниво от преди Индустриалната революция, a в началото на юли беше отчетена най-горещата седмица на Земята според метеорологичните наблюдения, а вероятно и за последните сто хиляди години, със средна температура около 17,24°C – гост Николай Петков, климатолог.

Енергия: Войната на Русия пренареди картите в енергетиката на Европа, свали много маски в икономиката и политиката. Какво може да бъде направено от новото мнозинство, което управлява България – гост Симеон Белорешки.

Политика: Приключва политическият сезон, който донесе изненадващо  управление на ПП-ДБ и ГЕРБ и отстраняване от кормилото на властта на Радев. Това, както и войната на Русия, донесе съществена промяна, която може да бъде дългосрочна, ако се потвърди залогът на евроатлантическата политика.


Пълния запис от участието изгледай тук.