Как да представяме успешно науката? Дискусия с редактора на Carbon Brief

Каним те на онлайн събитието: Как да представяме успешно науката? Дискусия с редактора на Carbon Brief. Събитието ще се проведе онлайн на 4 октомври от 15:00 ч. По време на дискусията ще се фокусираме върху темата за комуникацията на науката за климата. Наш гост ще бъде Роб Максуини, научен редактор от Carbon Brief. 

Carbon Brief е водеща международна научнопопулярна платформа, която отразява най-новите проучвания и новини в областта на климата, климатичната и енергийната политика. Платформата си сътрудничи с водещи световни учени по климата. Carbon Brief получава много награди през годините и се използва широко като ресурсен център за отразяване на темата за изменение на климата и енергийните проблеми.

Роб Максуини е научен редактор в Carbon Brief. Той се присъединява към организацията през 2014 г., първоначално като научен журналист. Роб притежава магистърска степен по машинно инженерство от Университета на Уоруик и магистърска степен по изменение на климата от Университета на Източна Англия. Преди това е работил по проекти за изменение на климата в инженерната консултантска фирма Atkins.

Форматът на онлайн събитието ще бъде отворена дискусия. Ще имаш възможност да зададеш въпросите си, като ще можем да разгледаме най-добрите практики, когато става въпрос за комуникиране на научни теми пред широката общественост, а Роб Максуини ще ни даде съвети как най-добре да работим с журналисти, които отразяват проблемите на климата и околната среда, как да създадем съдържание, което е както научно точно, така и разбираемо за широката общественост.

Ако имаш желание да се включиш, можеш да се регистрираш за участие на следния линк. След регистрация, ще получиш линк за събитието в Zoom. 

Допълнителна информация: 

  • Уебинарът ще се проведе на английски език. Участници ще бъдат учени и експерти както от България, така и от Унгария, Румъния и Сърбия. 
  • Събитието е част от международен проект „Журналистика и наука за климата“, който се изпълнява от отворената платформа за знание, посветена на климатичните промени “Климатека” и фондация “БлуЛинк”, съвместно с партньори от Унгария, Румъния и Сърбия, финансиран от Европейската инициатива за климата (EUKI).