Климатека търси учени и експерти за създаване на съдържание

Климатека е информационна платформа за отразяване на климатичните промени, в която превеждаме науката за климата на достъпен език. Представяме причините, следствията, проблемите и решенията, свързани с климатичните промени, като желанието ни е да отразяваме глобалната действителност, но също и ситуацията в България.

Работим с авторски екип – учени и специалисти, които покриват широк спектър от теми, свързани с климатичните промени – от климатология и биоразнообразие, до икономика, енергетика и политология и социология. Партнираме си и с няколко идентични информационни платформи за климатичните промени в Централна и Източна Европа (Румъния, Сърбия и Унгария). 

Търсим нови попълнения в авторския ни екип – експерти и учени, които да създават оригинални текстове, свързани с климатичните промени.

Публикацията в Климатека ще Ви даде възможност не само да споделите знанията и анализите си с по-голяма аудитория, но и да станете част от научна и експертна общност, която има за цел да предоставя висококачествено съдържание за климатичните промени.

Ще имате възможност за колаборация с българския и регионалния екип от учени, а публикациите Ви ще бъдат публикувани не само в Климатека, но и популяризирани и представени в медийната ни партньорска мрежа.

От Вас очакваме:

  • Създаване на авторско съдържание – писане на научнопопулярни статии във вашата област, свързани с климатичните промени;
  • Медийни участия – представяне на разработените от вас теми, даване на интервюта и коментар по актуални теми, когато това е необходимо;
  • Участия в експертни и/или публични събития – лекции, презентации, уебинари, подкасти и др.

Умения и експертиза:

  • Настояща или завършена докторантура и/или опит в научни и изследователски институти и центрове. Препоръчително в някоя от следните сфери, но не само: икономика, енергетика, климатология, биология, политология и др.
  • Опит в писане на статии, включително научнопопулярни.

Условия:

  • Заплащането е на хонорарна база;
  • Работата е дистанционна;
  • Ангажиментът и честотата на участие са гъвкави, зависят от вашите възможности;
  • Ставате част от “Общност Климатека”, в която участват и други учени и експерти. Ще имате възможности да се включите в експертни събития, обучения и други формални и неформални срещи. 

Връзка с нас:

Ако проявявате интерес, изпратете ни имейл с вашето CV и ни напишете няколко реда как смятате, че можете да допринесете за развитието на платформата на адрес: info@climateka.bg


Публикацията е актуализирана на 30 май, 2022 г.